Herkansing fotografie

REPORTAGE

Op vrijdag 14 juni ben ik afgereisd naar de vliegbasis in Volkel om een fotoreportage te maken van de Luchtmachtdagen na een afwezigheid van drie jaar. Het evenement kon op veel belangstelling rekenen met ruim 240.000 bezoekers. Mensen van alle leeftijden keken vrijdag 14 en zaterdag 15 juni vol bewondering naar de indrukwekkende demonstraties van binnen- en buitenland. De volgende Luchtmachtdagen vinden plaats op Vliegbasis Gilze-Rijen in 2021.
Het nationale team van de Belgische luchtmacht, de Red Devils, stijgen op voor een team-demonstratie. Vliegbasis Volkel begint al aardig druk te worden.
Een kind zit op de nek van zijn vader om boven de mensen uit te kunnen kijken. Op de achtergrond staat een Boeing tentoongesteld.
Om 11:00 ’s ochtends begint de Deense solo-demonstratie van de LM F-16 Fighting Falcon.
De F-16 vliegt soms sneller dan het geluid. Veel mensen dragen gehoorbeschermers, wat ook aangeraden wordt door de luchtmacht.
De Saab AJS 37 Viggen (Zweeds voor bliksemschicht) landt met een indrukwekkende snelheid na een solo-demonstratie. De Viggen is van de Swedish Air Force Historic Flight, dat klassieke toestellen onderhoudt.
De Zweedse piloot rijdt na de landing met de Saab Viggen langs het publiek. Hij is al 71 jaar oud.
De Luchtmachtdagen worden goed bezocht door (hobby)fotografen. De één is beter voorbereid dan de ander.
Een medewerker van de Koninklijke Luchtmacht klimt in een Chinook.
De Chinook is populair. Een militair legt uit dat het vierkante luik waar zij omheen staan normaal open is. “Maar we springen gewoon vanuit de achterkant, dat is praktischer”, vertelt hij.
De luchtacrobaten van de Patrouille de France demonstreren een adembenemende show. De piloten voeren indrukwekkende figuren uit die versterkt worden door de gekleurde rook in de kleuren van de Franse vlag.

PORTRET

Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vond het Parkfeest plaats; een lokaal festival in Oosterhout dat iedere editie weer drukbezocht wordt. Het festival draait volledig op vrijwilligers. Voor een portret heb ik een foto gemaakt van Louise. Ze is voor de vierde keer een vrijwilliger achter de bar. Ik heb gekozen voor zwart-wit, omdat er veel tegenstrijdige kleuren in de foto zaten. Nu wordt de aandacht van de kijker direct getrokken naar het onderwerp.

OMGEVINGSPORTRET

Op Vliegbasis Volkel zag ik deze piloot relaxen tegen zijn vliegtuig. Ik vond het zo’n mooi beeld, perfect voor een omgevingsportret. Het is een rustig beeld. De achtergrond is niet afleidend en de kleuren passen goed bij elkaar.
Een piloot bekijkt de drukte tijdens de Luchtmachtdagen van ver.
Posts created 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven