R&P Journalism Studies

Journalism Studies overlapte met alle drie de profielblokken. We hadden dus veel tijd om het onderwerp volledig in te duiken. Ik wist bij de introductieles over JS al gelijk welk onderwerp dit zou zijn: introversie binnen de journalistiek.

Ik ben een introvert. Dat kan soms lastig zijn op deze opleiding, maar het heeft ook voordelen. Die voor- en nadelen ging ik onderzoeken. Wat voor introverte eigenschappen heb ik die mij verder helpen binnen de journalistiek? Of aan welke eigenschappen moet ik meer aandacht aan besteden zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen als journalist?

Het fijne aan dit onderzoeksonderwerp vind ik dat ik er écht wat aan heb als journalist. Dat maakte het onderzoeken ook heel interessant. Ik herkende me in veel dingen en las over ervaringen van introverte journalisten die succesvol zijn en hoe ze dat zijn geworden.

Aan de vijftien bronnen kwam ik niet. Ik had wel meer dan vijftien bronnen gevonden, maar die hadden geen toegevoegde waarde of ze waren gewoon niet relevant voor mijn onderzoeksvraag. Daarom besloot ik het te doen met de bronnen die ik had.

Ik weet nog niet of ik dit onderwerp meeneem naar het vierde jaar. Mede omdat er weinig wetenschappelijke bronnen te vinden zijn. Wel vind ik het een zeer interessant en misschien ook wel nodig onderwerp om te onderzoeken.

BEOORDELING

Bekijk hieronder de gekregen feedback van docent Wiel Schmetz:

  1. Researchen

    “Hoewel je geen 15 bronnen hebt geordend, zijn de bronnen die je hebt gevonden relevant. Je voert ook Engelstalige bronnen op die goed aansluiten op je onderzoeksvraag. Je onderwerp over introversie vraagt om definities en algemene inzichten over wat introverte persoonlijkheid is. Daar sluit je goed op aan. Journalistieke bronnen zijn beperkt. Maar binnen het kader van deze opdracht voldoet wat je hebt gevonden.

  2. Vernieuwen

    “Bij dit onderwerp is vernieuwen niet echt in beeld. De aanpak is die van een verhandeling. Je had een stap verder kunnen zetten, en de vraag kunnen stellen of journalistiek die steeds meer eisen stelt aan bijvoorbeeld ondernemen en creativiteit niet ook meer eisen stelt aan assertiviteit. Een aandachtspunt voor als je dit onderzoek verder wilt uitwerken.

  3. Reflecteren

    “Je hebt dit onderwerp gekozen vanuit een persoonlijke afweging: jouw eigen ervaring om je als journalist in opleiding te manifesteren. Relevant en ook persoonlijk leerzaam. Je laat voldoende zien dat je over het onderwerp een gesprek aan kunt gaan. Dat blijkt ook uit het interview dat je hebt gehouden met coach Marlies Bouwmeester. Je legt relevante zaken voor. En zij is een goede interviewkandidaat omdat zij relevante ervaring heeft. Je werkt toe naar een conclusie die je afleidt uit de inzichten die je hebt gevonden. De bronnenlijst is overzichtelijk en toegesneden. Het verslag zoals jij dat hebt uitgewerkt kan gebruikt worden om de discussie over jouw onderwerp (journalisten en introversie) aan te kaarten.”

Ontwikkelingsgerichte feedback:

“Je kunt dit onderwerp verder uitwerken voor je examenportfolio. Kijk dan wel, zoals aangegeven, nog eens naar de onderzoeksvraag. En houd meer rekening, zoals boven aangegeven, met de ontwikkelingen in en rond de journalistiek, waarbij steeds meer eisen gesteld worden aan ondernemende kwaliteiten en creativiteit.”

Posts created 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven