R&P Longreads

Het profielblok longreads vond ik niet heel moeilijk. Het moeilijkste was de tijd vinden om er dan ook echt aan te beginnen. Het portfolio voor longreads bestaat uit twee artikelen van ongeveer 2000 woorden, een interview met een grootouder, een reisreportage, twee zelfreflecties en een brief aan de co-redacteur.

Mijn eerste longread gaat over de Thwaitesgletsjer, waar ik ook een infographic over heb gemaakt tijdens het profielblok Experimentele vormen. Tijdens mijn research naar dit onderwerp vond ik mijn tweede onderwerp voor een longread: de smeltende permafrost.

Het profielblok was eigenlijk een kleinere versie van de minor creatief schrijven, alleen dan zonder fictie. Veel technieken die ik tijdens de minor heb geleerd, bijvoorbeeld over spanning in een tekst en hoe je een lezer vasthoudt, kon ik hier nog eens uitproberen en ontwikkelen. Ik heb sowieso al een geordende, nette schrijfstijl. Dat hielp ook enorm tijdens het schrijven van de twee longreads.

DE GIGAGLETSJER DIE NIET VAN OPHOUDEN WEET
LR1-Thwaites-gletsjer

WAT WETEN WE OVER DE SMELTENDE PERMAFROST?
LR2-permafrost

BEOORDELING

Het beoordelingsformulier op Gradework is niet ingevuld. Daarom heb ik ook geen feedback gekregen op de competenties. Er is feedback gegeven op twee van de zeven eindopdrachten. Zie hieronder de gekregen feedback van docent Ton Bennink:

  1. Eerste longread

    “Boven verwachting. Je hebt er toch een leesbaar stuk van weten te maken. Daar zag het in de feedbackronde niet naar uit. Blijf wel scherp op taal. Naar holte bijvoorbeeld verwijs je niet met wat, maar met die.”

  2. Tweede longread

    “Jammer dat je weer Oerlemans opvoert. Dat is een zwaktebod. Ook de linkjes werken niet. Dat gezegd hebbende geldt hetzelfde als bij het verhaal over de gletsjer. Boven verwachting na een rommelige en matige eerste versie.”
Posts created 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven