Zelfreflectie reflecteren

Formuleert een onderbouwde visie op een zelfgekozen onderwerp mede op basis van literatuuronderzoek. Koppelt reflectie op zijn handelen en attitude aan een zelfgekozen journalistiek profiel.


Reflecteren kwam terug tijdens longreads, journalism studies en tijdens de minor. Voor het vak longreads heb ik bovendien twee zelfanalyses geschreven over mijn ontwikkeling als interviewer en mijn ontwikkeling als lerend schrijver. Ook bij het vak fotografie reflecteerden we op ons eigen werk. Bij iedere foto moest een verantwoording over de keuzes geschreven worden.

Het bronnenonderzoek over de positieve en negatieve eigenschappen van een introverte journalist was eigenlijk een hele grote reflectie op mijn journalistieke profiel. “Je hebt dit onderwerp gekozen vanuit een persoonlijke afweging: jouw eigen ervaring om je als journalist in opleiding te manifesteren. Relevant en ook persoonlijk leerzaam. Je laat voldoende zien dat je over het onderwerp een gesprek aan kunt gaan“, schrijft Wiel Schmetz over mijn onderzoeksverslag. Ik heb het gevoel dat ik veel geleerd heb tijdens het schrijven van dit verslag, over mezelf, maar ook over de journalistiek en mijn plek daarin.

Posts created 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven