Zelfreflectie researchen

Verwerft op basis van onderzoek van complexe Nederlands- en Engelstalige informatie inzicht in een zelfgekozen thematiek, onderscheidt bij maatschappelijke ontwikkelingen meerdere invalshoeken en zienswijzen en beoordeelt deze op validiteit.


De competentie researchen is dit jaar vol aan bod gekomen tijdens de profielblokken longreads, experimentele vormen, journalism studies en inhoudelijke verdieping.

Voor de longreads over de Thwaites gletsjer en de permafrost moest ik een hoop Engelstalige bronnen doorspitten. Ook voor journalism studies staat mijn bronnenlijst vol met Engelstalige bronnen, waaronder ook enkele TED Talks. Over sommige onderwerpen wordt meer geschreven in het Engels dan in het Nederlands, dus is het relevant om je te verdiepen in de Engelstalige bronnen.

Ook achter beide infographics die ik heb gemaakt dit jaar schuilt een hoop research. Voor de infographic over eenzaamheid heb ik gebruik gemaakt van data uit een groot Excel-bestand. De infographic over de Thwaites gletsjer is tot stand gekomen door het lezen van heel veel artikelen en onderzoeken naar de gletsjer. Voor het vak longreads ben ik nog dieper in het onderwerp gedoken en heb ik gesproken met Hans Oerlemans, gerespecteerd klimatoloog, gletsjerdeskundige en hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht.

Posts created 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven