Zelfreflectie vernieuwen

Toont zich innovatief in het eigen journalistieke handelen. Ontwikkelt een eigen journalistiek profiel door keuzes op inhoud en vorm.


Ook dit jaar heb ik weer veel nieuwe dingen geprobeerd tijdens het maken van producties. Voor mijn vrije ruimte heb ik een interactieve infographic gemaakt, iets wat ik nog niet eerder had gedaan.

Infographics maken geeft mij als journalist voldoening omdat ik lekker creatief kan zijn, maar tegelijkertijd ook helder en geordend. Door het interactieve kon ik achtergrondinformatie verwerken in de infographic. De manier van werken met deze vorm bevalt me goed. Volgend jaar, als de mogelijkheid zich voordoet, wil ik het nog een stapje verder proberen te brengen, bijvoorbeeld met linkjes naar andere zelfgemaakte producties als artikelen of misschien video’s.

Ook ben ik druk bezig om een journalistiek profiel te ontwikkelen. Om te weten wat voor journalist ik wil worden, is het handig om te begrijpen hoe mijn persoonlijkheid het beste ingezet kan worden om journalistiek te bedrijven. Dit heb ik uitgezocht door middel van het bronnenonderzoek voor Journalism Studies. Succesvolle, introverte journalisten bestaan wel degelijk zonder dat zij zich voor hoeven te doen als een extraverte collega. Het was goed voor mijn ontwikkeling om hier diep in te duiken, omdat ik meer dan eens heb getwijfeld of journalistiek door mijn introverte persoonlijkheid misschien niet de juiste opleiding was. Door het onderzoek weet ik dat introverten op een andere manier denken dan extraverten, en dus ook een andere werkwijze hebben. Deze komt niet altijd overeen met de werkwijze van het FHJ.

Posts created 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven